joi, 12 noiembrie 2015

POMPIER DISPONIBILIZAT: "MII DE CADRE IGSU AU FOST DISPONIBILIZATE PENTRU CA AU REFUZAT SA DEA SPAGA SI SA ACCEPTE MIZERIA DIN SISTEM"

Aproape 50.000 de romani au citit articolul "MARTURIA UNUI FOST POMPIER: CEEA CE LUMEA NU STIE ...". Majoritatea oameni din interiorul sistemului IGSU. Reactiile oamenilor au fost extraordinare, iar povestilor lor scot la iveala "arsuri" grave pe care sistemul acesta ticalos le-a provocat. Au fost mutilate cu buna stiinta personalitati, familii, destine ... Mai marii sistemului, in loc sa fie trasi la raspundere, au fost cocotati si mai sus de protectorii politici, iar pe umerii lor, in loc sa apese povara pacatului de a fi distrus vieti, au aparut stele de general. 
Sunt constient ca publicand marturiile oamenilor dedicati care au fost resetati de sistem vor exista si reactii adverse. Insa, cred ca este de datoria mea sa fac auzit strigatul de disperare a celor care au pus suflet in munca lor de zeci de ani. 
Astazi, voi publica marturia unui alt fost pompier din Prahova (subofiter operativ principal DISPONIBILIZAT) care a ales sa-și spuna oful, in mod public, în legatură cu modalitatea în care s-au facut disponibilizarile in structura IGSU. 

"În România, 95% din populație are încredere în pompieri. 
Au detronat Armata (88%), Biserica și Poliția (55%). 
Văd că nimeni din presă nu este interesat să detalieze cum s-au făcut <<lichidările>> la Pompieri, adică oamenii pe care românii îi prețuiesc cel mai mult . Este o jignire la adresa celor dați afara. Se întreabă cineva cum au fost dați afară acești băieți ? 
O sumă însemnată de oameni au terminat definitiv cu sistemul (55 subofiţeri din judet/2.100 la nivel naţional). Unii dintre ei chiar erau meseriași buni, oameni pe care te bazai. 
Ce au făcut ei de sunt stigmatizați în halul ăsta ? Cum s-au făcut aceste restructurări? 
Avantajați la punctaj, cei cu vechime (automat au vechime în M.A.I., cursuri, permise de conducere date în școală, ce nu s-au cerut la angajarea din sursă externă la servanti), cei cu probleme disciplinare (mutați în subunități cu lipsă de personal care nu au participat la "selecție"), ori foștii subofițeri tehnici (de la birouri, magazii sau telefoniste) mutați în state de organizare măsluite, la operativ, fără examen scris sau probe de specialitate pentru încadrarea pe această functie. Situația medicală și rezultatele la pregatirea fizică de fapt nu s-au pus niciodata, pentru că se contraziceau (supraponderal sau scutit de efort cu ’’FB’’).
Meseria de pompier necesită anumite responsabilități și riscuri majore, nu e ușoara (stingerea incendiilor, participarea la inundații, salvarea oamenilor, a animalelor din diferite medii). Pentru toate acestea este nevoie de oameni apți din punct de vedere fizic (rezistenti la efort) și totodată medical. Nu poți aștepta să își facă meseria pompieri din serviciul operativ care nu pot face față efortului fizic. Aceștia se pare că sunt din cei care rămân și e foarte grav. 
Oameni din sistem sunt dați afară din cauza calificativelor făcute de șefii GIS și de comandanții de detașamente pe bază de opțiuni personale.
La București nu s-a ținut cont de aprecierea șefilor GIS și a celor de la detașamente, au fost cu totul alte criterii de departajare. Era clar că ăștia ar fi putut să dea calificative preferențial. 
Aici e problema! De aceea trebuie verificați în primul rând acești șefi GIS si Comandantii de Detasamente care ar fi trebuit să fie niște oameni integrii din toate punctele de vedere, cu o probitate morală excelentă. Sunt totuși niște destine ale unor oameni puse la îndoială de aceștia după așa zise ,,calificative'' (răspunderea e cel puțin morală). 
În ceea ce privește calificativele foarte bune ale angajaților, ex-ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igaș, a recunoscut că ele nu au fost date pe merit, ci "din burtă" (din pix), dar că îi place să creadă că disponibilizările nu au fost făcute ’’pe pile’’.(!?) 
Dau un exemplu de cum s-a făcut așa-zisa reorganizare într-un anume inspectorat: s-a luat subofițerul tehnic X și încadrat pe intervenție, el /ea nu a dat probe de specialitate, nu a sărit gardul sau căpăcit o scară de fereastră vreodata. Pe alt post la birou lăsat liber prin demisie de altul, s-a organizat concurs/examen (bla, bla...) cu cei puși la dispoziție... Toate bune și frumoase: a luat <<examenul>> un domn cu cinci ani pe APCA. 
Asta e reorganizare? Așa se îmbunătățește acest serviciu? Prin <<reorganizări>> de genul ăsta ? <<Concurenții>> care nu s-au prezentat la <<interviul de selecție>> nu au nimic de demonstrat nimănui, cel puțin nu în situația asta. De ce să se prezinte la examen? Nu au fost testați anual ? 


"IMILINTA MAXIMA (...) CA MILITAR NU AI VOIE SA CONTESTI NIMIC. DOAR EXECUTI SI SEMNEZI"

Am refuzat să mă prezint la interviul de <<selecție>>. Mi s-a parut o umilință maximă modul de departajare. 
Practic doar după calificative (3 Bine) , oricum ca militar <<cu sânge kaki în instalație>> nu ai voie să contești nimic. Doar execuți și semnezi. Mi s-a părut o cruntă bătaie de joc că s-a trecut cu buretele peste toate realizările și eforturile mele de până acum. 
<<Evaluarea naționala>> nu a fost decât o mascaradă sinistră, în ale cărei furci caudine au intrat doar cei făra protecția cuvenită. 
Eu am crezut în sistemul militar şi mi-am făcut datoria… Acum nu primim nimic. Nici macar şomaj. …
Evaluarea ar fi trebuit să se facă, în primul rând, după aptitunile practice și NU dupa o teorie ințeleasă numai de șefi (CUM POT FI APĂRAȚI POMPIERII DE ABUZURI DACĂ NU AU SINDICAT, NU POT DA INTERVIURI și COMISIILE DE CONTROL NU SE SESIZEAZA?). 
Mii de pompieri au fost dați afară fără o minimă protecție socială, doar pentru că au refuzat să fie pupincuriști, să dea șpagă și să accepte mizeria din acest sistem. 
Acești oameni sunt doar victime și cei ce fac aceste lucruri sunt doar niște călăi, mai rău decât comuniștii și securitatea. 
Inspectorul General pentru Situații de Urgență, Marcel Lucaciu, a admis că moralul oamenilor din structurile IGSU a fost afectat în această perioadă, din cauza disponibilizărilor, insa a precizat ca <<ei au înțeles până la urma ce se întamplă>>.
Acesta e primul act din spectacolul numit “DISTRUGEREA MINISTERULUI DE INTERNE” . 
Îmi pare sincer rău că se întâmplă așa ceva, dar asta e România... 
Oare suntem un popor de proști și de lași ? Oare ne merităm soarta? 
Domnilor ziariști îndreptați-vă privirea către acești oameni și nu favorizați pe cei ce nenorocesc această structură! 
Cariera la pompieri... vorba asta e doar o glumă bună !!!” 

Un comentariu:

  1. https://www.facebook.com/Disponibilizatii-din-MAI-228206420592775/notes

    Dumitrescu Lucian Alexandru (subofiter operativ principal) D I S P O N I B I L I Z A T

    “Cariera la pompieri... vorba asta... o glumă bună!!!”

    http://www.max-media.ro/administratie/scrisoarea-unui-pompier-disponibilizat-”evaluarea-nationala-…-o-mascarada-sinistra-in-ale-carei-furci-caudine-au-intrat-doar-cei-fara-protectia -cuvenita”.html

    RăspundețiȘtergere