Ieri dimineata aparea o stire: inca un bebelus roman a murit in spitalul "Marie Curie" din cauza unor complicații severe digestive provocate de instalarea sindromului hemolitic uremic (SHU). A doua victima, in cateva zile, din cauza aceluiasi diagnostic constatat de doua saptamani! Ministerul Sănătății tace si spera ca nimeni sa nu intrebe nimic. In tot acest timp, alti noua prunci nou-nascuti sunt internati in acelasi spital cu acelasi diagnostic: SHU. Toate cazurile provin din județul Argeș. Ieri, cand al doilea suflet nevinovat murea, alti sase copii erau la terapie intensivă, iar trei faceau dializa si erau in stare grava. In timp ce spitalul "Marie Curie" din Capitală emite un buletin zilnic de informare, autoritatile taceau. Ori dadeau declaratii aiuritoare, in zeflemea, dovedind ca in Romania poti muri cu zile, in lipsa unor protocoale strict aplicate si a neimplicarii factorilor decizionali care raspund de situatiile de urgenta. Ce sta insa la originea bolii? Cititi, ganditi si abia apoi incepeti sa va ingroziti.... Sunt interese economice, combinate cu interese politice, menite a ucide fibra acestui neam.























  • Istoria recenta a Germaniei, din care Romania nu a invatat nimic ...
1 mai 2011. Germania. Epidemie de infecții cu bacteria E.coli. Mai precis cu tulpina O104:H4, denumita pe scurt "Ehec". Rezultatul: 3.853 persoane infectate. Dintre acestea, 855 au avut complicații grave după instalarea SHU, iar 53 de persoane si-au pierdut viata. Saptamani intregi, spitalele germane au fost luate cu asalt. La final, sistemul sanitar a inregistrat pierderi de ordinul milioanelor de euro. Si nu doar sistemul sanitar. Ci si cel agricol european, din cauza speculatiilor privind originea infectiei: legumele precum salata, castraveții etc. Primul suspect in criza germana: castravetele din Spania. Ulterior, informatia s-a dovedit a fi falsa. Insa, in acest rastimp, producatorii spanioli de castraveti au intrat, in mare majoritate, in faliment. A fost exact ca in Romania, cand falsa alarma de gripa aviara a inchis fermele autohtone de pasari, in beneficul importatorilor !!! 
In Germania, după circa cinci saptamani de investigatii pe o baza uriasa de subiecti, autoritatile au "gasit" vinovatii: germenii de salata verde. Asa ca au inchis firma distribuitoare. Insa, niciodata nimeni nu a aflat adevarul gol-golut al epidemiei, astfel ca rezultatele respectivei anchete sunt contestate si azi.
Un lucru este insa cert: epidemia i-a fortat pe nemti sa schimbe protocolul de comunicare a cazurilor de boli infecțioase. Astfel, pe fiecare element din lantul sanitar - de la medicul de familie pana la autoritatile federale - nu are voie să treacă mai mult de 24 de ore. De atunci, orice caz de E.coli ajunge la cunostinta autoritatilor germane de sanatate publica naționale de la Berlin in cel mult trei zile. 
Fiind o tara europeana, Romania trebuia sa copieze modelul german de alertare in domeniul medical. Numai ca la noi nu a fost asa. Nu ca nu s-a putut! Nu s-a dorit! Din varii motive, geopolitice, ori economice, legate in special de interesele distribuitorilor de medicamente externi. Dupa cum nu s-a dorit niciodata dupa 1989 un control riguros al calitatii alimentelor importate in Romania, care s-au dovedit a dauna grav sanatatii populatiei. 


  • Ce se intampla acum in Romania ? O tragedie!


Bebelusii internati la spitalul "Marie Curie" suferă de SHU, o complicatie grava in infectiile digestive la copii care se dovedeste a fi mortala. Iar daca nu este mortala ea genereaza sechele grave, pe termen lung. Statistic, spun medicii, cea mai frecventa cauza infectioasa ce duce la SHU este bacteria E.coli.
Surse din cadrul Institutului de boli infectioase "Matei Bals" spun ca „nu toti bolnavii care acuza diaree au neaparat o infecție cu o tulpină E.coli care duce mai departe la SHU. Iar dacă există o infectie cu o tulpină E.coli periculoasă, nici atunci nu se transforma toate cazurile in SHU".
Conform studiilor ce depind de mai multi factori, intre 5% și 14% dintre cazuri ajung la această complicatie severa. Asta pentru ca tulpinile bacteriei E.coli sunt numeroase. Dintre acestea, unele pot elibera o toxină - așa numita toxină Shiga. E vorba, de exemplu, de tulpinile O104:H4 (care in 2011 a aruncat Germania in haos) sau O157:H7. Conform Center for Disease Control din SUA (CDC), toxina Shiga ataca organismul uman în mai multe zone: sistemul digestiv (provocand diaree cu sange), rinichii (provocand insuficienta renala) sau, in unele cazuri, chiar sistemul nervos.
Interesant  este insa un lucru: americanii de la CDC spun ca in aceste cazuri enumerate tratamentul cu antibiotice nu este recomandat, ba mai mult ei insista ca antibioticele pot spori riscul de evolutie către SHU.
Mai pe intelesul tuturor: administrarea de antibiotice sau de medicamente care inhiba motilitatea intestinală (anti-diareice, mai simplu) a demonstrat ca favorizeaza instalarea sindromului hemolitic uremic (SHU).
Ca atare, daca la diareea existenta se adauga și o infectie respiratorie, atunci acestea, tratate cu antibiotic, pot contribui la instalarea SHU. Fie direct - prin prezența unei a doua infecții în organism, fie indirect - daca in prealabil s-au administrat antibiotice. 
Cu alte cuvinte, este litera de lege in lumea medicala ca pana la eliminarea posibilității ca infectia sa fie provocată de E.coli enterohemoragic e de preferat sa nu se administreze antibiotice. Numai ca la noi, in lipsa unor proceduri stricte, dar si a unor medici priceputi in spitalele din provincie, celor 11 copilasi nu le-au fost facute initial analize pentru a vedea cauza bolii si daca starile lor sunt provocate de E.coli. In schimb, le-a fost recomandat antibiotic ! Nici un medic (pana la venirea pacientilor la Bucuresti) nu a fost curios sa faca teste pentru depistarea bacteriei E.coli efectuand analize pe probe de scaun ale micutilor ce prezintau simptome de diaree!!! 
Ca atare, la instalarea SHU, cand au fost efectuae analizele, era foarte posibil ca declansatorul bolii sa nici nu mai fie in sistem, pentru ca durata acestuia de viata in intestin nu este prea mare, iar tratamentul cu antibiotice reduce sansele de izolare a unei bacterii viabile. Teoretic, orice medic stia asta! Insa mai nimeni nu a facut acest lucru!!! De ce ? 
Toata lumea a orbecait.... Un caz... Doua... Trei... Unusprezece... 
Atunci, luate prin surprindere de mass-media, autoritatile romane au inceput sa dea din umeri.... Au declansat o "ancheta" oarba, luand in calcul mai multe piste.... Au luat in vizor apa folosita la gatit de parintii micutilor. Apoi fructele si legumele. Si nimic, la final.... Nici un rezultat.... 
In timp ce ministrul Agriculturii anunta ca romanii mananca citrice otravite, analizele facute pe un lot de portocale (nu pe cel presupus a fi vinovat de boala micutilor) au iesit negative in privinta unpr urme de pesticide in exces. 
Ca atare, autoritatile zic ca nu portocalele sunt de vina! Nici apa! Nici legumele! 
Dar ce? Deocamdata, nimic... Si au trecut doua saptamani de la primul debut al bolii care ucide copii nevinovati. Poate doar aerul sa fie devina.... Insa cazurile de transmitere a bacteriei E.coli de la om la om sunt extrem de rare. 
Regula spune sa se caute sursa comuna. Unde, este insa cauza comuna?
  • Care e cauza comuna a imbolnavirii ? Laptele praf ?
In iunie 2015, mass-media autohtona arata ca laptele praf de pe piata romaneasca este ... lapte fara lapte. In fapt, o otrava ambalata frumos. Conform unui studiu facut in acea perioada de Protectia Consumatorului - document care ulterior a "disparut", laptele praf oferit bebelusilor romani conţine un cocktail din zer demineralizat (adica ceea ce ramane dupa ce se face branza,) uleiuri vegetale, taurina şi alte zeci de substante care mai de care... 
Practic, zerul din laptele praf este un deseu al industriei laptelui. Motiv pentru care in el raman particule nehidratate care, odata ajunse in stomacul si in sistemul digestiv al bebelusilor, in special la nivelul intestinului acestora, vor bloca porii. Rezultatul: cancerul de colon!  
Apoi existenta in laptele praf al traurinei - un alt compus descoperit in laptele praf de pe piata romaneasca - poate declansa sindromul ADHD ! Insa nimeni nu spune ca in Romania situatia este extrem de grava, ca laptele praf e o otrava, desi statisticile arata ca 75% dintre mamici nu alapteaza, din comoditate sau din cauza unor probleme de sanatate. 
Deci.... Sa fie oare laptele praf cauza imbolnavirii micutilor care acum se zbat intre viata si moarte la "Marie Curie". Nimeni nu zice nimic... Tacere totala. Acest produs nici nu a fost luat in calcul pana acum. De ce oare? Interese economice, normal!
  • Sau vaccinul sa fie vinovat?
Toti copilasii nevinovati internati la "Marie Curie" provin din acelasi areal: judetul Arges. Pana acum, dupa bajbaieli penale, autoritatile nu au gasit cauza comuna a bolii. Fie din neputina, fie din rea vointa generata de satisfacerea unor interese economice ale unor multinationale. 
De ce spun rea vointa si interese economice straine Romaniei ? Stiti foarte bine ca in sistemul sanitar al oricarei tari, multinationalele producatoare de medicamente fac legea. Este si normal, nu, stiind ca medicamentele costa mult mai mult decat tratamentele homeopate (vezi industria citostaticelor). Exemplul elocvent este medicamentul cubanez Vidatox, care vindeca cancerul depistat in stadiu incipient, dar care in Romania nu a putut fi fabricat si omolgat, unicul motiv fiind acela ca submineaza clar interesele multinationalelor din industria farmaceutica din industria citostaticelor, o industrie extrem banoasa si finantata de sistemul public de sanatate.
Dar sa revenim la micutii care se zbat acum intre viata si moarte la "Marie Curie". Care ar fi cauza imbolnavirii lor ? Fructele, nu! Apa, nu! Alte  alimente, nu! Atunci? Sa fie oare vreun vaccin? De aceea ne indemnau oare autoritatile sa acceptam vaccinarea obligatorie ? Ei bine, daca ne gandim ca toti micutii diagnosticati cu SHU au un facut vaccin obligatoriu, aceasta pista trebuie luata in calcul ... Dar nimeni nu spune nimic in acest sens. Ca atare, vorbim de complicitate. Inclusiv din partea serviciilor de informatii si a sefului statului (seful CSAT), care in mod normal trebuiau sa aiba cunostinta de interesele si pericolele care pandesc sistemul medical si ataca fibra natiei.
Medici care au preferat (deocamdata!) sa-si mentina anonimatul spun ca vaccinul aplicat bebelusilor ar fi de vina. Cel putin pentru scaderea imunitatii acestora. Astfel pe fondul scaderii imunitatii si al unei alimentatii scapate de sub controlul statului, pot aparea boli de genul SHU. Si se pare ca mai exista cazuri nedeclarate pana acum. Dar nimeni nu spune deoarece la mijloc sunt sume si interese uriase si nimeni nu are interesul ca poporul roman sa fie sanatos. 
Nu vedeti zilnic la TV acest lucru? Daca nu, observati doar ce reclame va sunt prezentate in timp ce va utati la un film: reclame la medicamente si la banci. 
Nu exista reclame la confectii (ca nu mai avem industrie textila), nu reclame la un teatru (ca nu mai avem cultura), nu reclame despre educatie (ca nu mai avem scoli, ci doar terenuri in panta). 
E normal asa ceva? Categoric, nu! Insa atata vreme cat vrei sa cuceresti un popor, colonizandu-l, el nu trebuie sa aiba industrie, agricultura, dar mai ales sanatate si educatie. Asta pentru ca poti subjuga rapid un popor fara educatie - fiind usor de manipulat, si un popor bolnav - are se decimeaza singur in lipsa unui sprijin al statului.
  • 5 intrebari pentru ministrul "sanatatii" romanilor, "tehnocratul" Patriciu


Pana mai ieri, Raed Arafat - insarcinatul (etern) al Guvernului cu situatiile de urgenta era nelipsit de pe sticla in orice situatie de criza. 
De ceva vreme, dupa (in)actiunea de la Colectiv - cand mai multi jurnalisti i-au cerut demisia, - acesta a disparut de pe scena publica, pentru a-si conserva functia. In lipsa lui, in actuala criza s-a resimtit o scurtcircuitare a unei comunicări "adecvate" cu opinia publică. Cu toate ca, acum, Ministerul Sanatatii stie clar faptul ca fenomenul micutilor bolnavi de la "Marie Curie" este la stadiu de complicatie severa si chiar de deces in masa, nimeni nu ofera un raspuns. De ce aceasta lipsa de transparenta ?
Asa ca imi permit eu, un muritor de rand si parinte totodata, sa-l intreb pe "tehnocratul" de la Sanatate, ministrul cu nume de petrolist, Patriciu ... Patriciu Achimas Cadariu ... urmatoarele:
  • Care este stadiul concret al investigatiei epidemiologice?
  • De ce nu explicati opiniei publice ce presupune o asemenea investigatie si cat poate dura?
  • La medic sau internare in spital, bebelusilor aflati acum in pericol de moarte li s-au facut teste pentru depistarea bacteriei E.coli? Dacă nu, care este motivul?
  • In prima faza a tratamentului, bebelusilor le-au fost administrate antibiotice? 
  • Bebelusii au fost vacinati? Da raspunsul este "DA", cu ce vaccin? Produs de cine? S-au facut analize pentru a se vedea potentialele reactii negative ale acestuia?
Deocamdata, atat. Voi reveni.
P.S.: Voi reveni insa cu "conspiratii", cum le place unora sa spuna adevarurilor adevarate.... Eu sunt prea batran si nu mai cred in "coincidente".  Insa pana atunci va intreb: cine a avut interesul de a demola Institutul de Cercetari Alimentare - singurul institut de cercetari din Romania care (de bine de rau!) mai verifica siguranta alimentara a romanilor? 
Oare este "intamplator" ca pe fondul acestei crize a bebelusilor care mor pe capete din motive necunoscute, autoritatile raman paralizate, iar cand sunt acuzate de lipsa de reactie, brusc, atentia opiniei publice este mutata intr-o clipa pe executarea silita a Antenei 3 ? Dar lucrurile se leaga mai abitir decat credeti, caci vorbim de manipulare. Una penala, care are ca scop ascunderea distrugerii fibrei acestei natii si a libertatii de exprimare. Culmea, acest genocid este zilnic alimentat de asa-zisi "deontologi" - personaje pe care unii dintre voi le priviti zilnic pe sticla si le considerati salvatorii patriei, dar care, in fapt, si-au vandut sufletele pe doi talanti, fiind agenti straini intereselor noastre nationale. Despre ei, altadata! Ei stiu ca-i stiu!